5 Ocak 2010 Salı

İkinci Yarı Bambaşka Olacak


Beşiktaş ve hocası eleştirildi. Çok fazla gol atamıyor takım diye..


Kariyeri boyunca futbol denen oyunu sürekli rakip alanda oynamayı hedeflemiş bir teknik adam,kendi yarı alanına neden çekildi?


Bireysel tercihlerinde geleneksel inat kokan ısrarlarının sürdüğünü görsek de,geniş perspektifteki felsefi değişimi daha kaydadeğerdir Denizli’nin...Lucescu anlayışından bile daha muhafazakar bir savunma seçimi demodeliği çağrıştırsa da, kendisi adına bir yeniliktir. Denizli’nin bu U dönüşü, koşullar gereğidir. İlk kez koşullar, prensiplerin önüne geçmiştir. Beşiktaş’ın yarışın içinde kalma zorunluluğu ağır basmış, fedakarlığı da Denizli yapmıştır.


Sezon başı hazırlıkları bitip de, lig yeni başladığında kanaat hasıl olmuştur sanırım. Tello, Nihat, Nobre, Yusuf, Bobo, Serdar Özkan hatta sonradan katılan Tabata’dan verim alınamayacaktı.Bu grup o veya bu şekilde, bu hazırlığı pas geçmişti. Üstüne Holosko’nun sakatlığı da gelince, umut tamamen kesildi.



Denizli kendi alanında oynamak zorundaydı, bu yüzden kabuğuna çekildi.Ama doğrusunu söylemek gerekirse, yabancı olduğu bu anlayışta çok başarılı bir performans çizdi.İkinci yarıda yarışacak Beşiktaş’ın formatı değişebilir. Yaz kampını pas geçen isimler, Antalya’da kendini toplama başarısı gösterebilirse, ligin ikinci yarısında rakip sahada oynamayı seçmiş bir Beşiktaş’ı izleyeceğiz.Tello, Tabata ile Holosko ve Nobre’nin fiziki konumları ne denli gelişirse Siyah-Beyazlı ekibin futbolu da o ölçüde bir ofansif atılım gerçekleştirebilir. Bu saydığım isimler lokomotif görevi üstlenir.


Kabul etmeliyiz ki, bu ülkede oynanan futbol için bireysel performans ön planda.Beşiktaş kadrosunun ofansa ait yarı oyuncusu ilk bölümde hiç yoktu. İkinci bölümde bu yarının yarısı bile ayaklansa, Siyah-Beyazlı ekip için yeterlidir..


A2 TAKIM KONUSUNA GELİNCE. İYİ DURUMDA OLSALAR HOCA OYNATIR. BÜLENT KORKMAZ'I, TUGAY'I, OKAN BURUK'U 17 YASINDA OYNATTIGI GİBİ.

DEMEK Kİ YETERİNCE İYİ DURUMDA DEGİLLER. SIRASINI BEKLEYECEKLER.

SON 10 SENEDE ALT YAPIDAN KAC ADAM CIKARtMIS TURK FUTBOLU SANKİ? BİR TEK ARDA VAR.


BEŞİKTAŞ NE ZAMAN BAŞARILI OLSA BİR ŞEY ATILIYOR ORTAYA. HOCANIN İPİNİ CEKMEK İCİN. LUCESCU'YA KORKAK DERLERDİ OYNATIGI OYUN İCİN. OYSA EN FAZLA GOL ATAN TAKIMDIK.
DENİZLİ'YE DE A2 DEN GENC ADAM ALMIYOR YAFTASINI YAPISTIRDILAR. SERGEN STAJINI BİTİRDİ BARİ GİDERKEN GUNDEM YAPAYIM DEDİ HERHALDE.
YOKSA KENDİSİNİ SOYLEMİSTİ A TAKIMDA OYNAYACAK KAFAYA SAHİP OYUNCUM YOK DİYE
CAN ERDEM MESELA COK GOL ATIYOR DİYORLAR A2'DE. ATAR TABİ 22 YAŞINDA 17 YASINDAKİ COCUKLARA ATIYOR. ALTAY'DA NE YAPTI
YADA BU COCUKLAR MADEM BU KADAR İYİ NEDEN KİMSE TRANSFER ETMİYOR BUNLARI??
HERKESE MUTLU YILLAR..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder