4 Aralık 2009 Cuma


Beşiktaş’ın hocası, zenginden alıp fakire veren İngiliz halk kahramanı gibi bir olaya imza attı.


Mustafa Denizli, yöneticilerin Rüştü’ye kestiği 25 bin Euro’luk cezayı bizzat tahsil edip Ümraniye’de görev yapan 52 kişilik personele dağıttı.TÜRK futbol tarihine adını ’İlklerin hocası’ olarak altın harflerle yazdıran Beşiktaş’ın tecrübeli teknik direktörü Mustafa Denizli hakkında bilinmeyen bir gerçek daha ortaya çıktı.


’Babacan’ tavırlarıyla görev yaptığı her takımda oyuncular tarafından saygı gören Denizli’ye şimdilerde Nevzat Demir Tesisleri’nde çalışan personel adeta tapıyor.KÜFÜRE 25 BİN EUROİŞTE geçen sezon kazanılan 2 kupalı şampiyonluğun ardından bu sene maaşına sembolik bir zam yaptırarak, ’paragöz’ olmadığını herkese kanıtlayan başarılı çalıştırıcının Ümraniye Tesisleri’nde ’iyilik meleği’ olarak ilan edilmesinin ardında yatan ilginç gerçekler:


BEŞİKTAŞ’LA F.Bahçe arasında oynanan Süper Kupa Finali’nde karşılaşmanın hakemi Yunus Yıldırım’a ’Maçın a... s...’ diye küfrettiği gerekçesiyle (Rüştü, Yıldırım’a küfür etmediğini iddia etmişti) PFDK’dan 3 maç ceza alan Rüştü’yle konuşan Mustafa Denizli, bu futbolcuya kulüp tarafından kesilen 25 bin Euro’luk cezanın kendisine ödemesini istedi. Çünkü yönetimin bu parayı başarılı kaleciden almaktan vazgeçeceğini düşünen kurt hocanın aklında ’hayırlı’ bir plan vardı.KİŞİ BAŞI 1000 TLKARTAL’IN 1 numaralısından tahsil ettiği 25 bin Euro’luk cezayı Nevzat Demir Tesisleri’nde futbolcu ve teknik heyetin her ihtiyacını karşılayan 52 personele eşit miktarda dağıtan Denizli, Ümraniye Tesisleri’nde çığır açtı. Mustafa hoca sayesinde çalışanlar kişi başı neredeyse 1000 TL’lik ’prim’ sahibi olurken, bu durumu şaşkınlıkla karşılayan tesis personeli hocalarına teşekkürlerini iletirken, mutluluktan havaya uçtular.


UYGULAMAYA DEVAM MUSTAFA


Denizli’nin iyilikleri bu olayla sınırlı değil. Şimdilerde de hemen hemen benzer uygulamalar yapan başarılı çalıştırıcı, antrenmanlara geç gelen ve gereksiz kart gören futbolcular için kesilen 1000’er Euro’luk para cezalarını bizzat toplayıp, Ümraniye’de hizmet veren işçilere kendi elleriyle dağıtıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder